15 de febr. 2010

La Consulta del 28F té el suport de 26 escriptors catalans


Quan falten pocs dies perquè se celebri la segona tanda de les consultes sobiranistes el 28 de febrer, un total de 26 escriptors catalans de renom han mostrat el seu suport a les consultes en un acte unitari d'aquest dimarts a l'Institut d'Estudis Catalans. Entre els autors que s'han sumat a la mostra de suport, hi ha Sebastià Alzamora, Joaquim Montclús, Miquel de Palol, Josep Miquel Servià, Enric Casasses, Josep Maria Terricabras, Albert Sanchez Pinyol, Esther Xargay i Matthew Tree. Aquesta segona convocatòria de les consultes sobre la independència pel 28-F, que ja van celebrar una primer onada el 13-D, es fa a un total de 77 municipis i crida a les urnes uns 300.000 electors.

Escriptors de renom de la nostra literatura han fet un acte unitari a l'Institut d'Estudis Catalans per mostrar públicament el seu suport a les consultes sobiranistes, que el pròxim 28-F se celebraran a 77 municipis de Catalunya, després que ja se'n convoqués una tanda el passat 13-D.

En l'acte d'aquest divendres, el teòric i escriptor Sam Abrams ha dit que la via de la pedagogia 'està esgotada', ja que aquesta només és vàlida quan tens un interlocutor que t'escolta. Abrams ha afirmat que ara 'la via a seguir és la de les consultes'.

Al seu torn, Miquel de Palol ha demanat 'valentia' als votants i que 'no tinguin por', ja que l'escriptor ha afirmat que 'cap poble, cap ideologia i cap grup no ha aconseguit mai res sense valentia i sense jugar-s'hi alguna cosa'.

Finalment, Marc Gafarot ha assegurat que la batalla 'no està guanyada' i que s'ha de seguir treballant i lluitant, però ha assegurat que les coses s'estan fent bé, cosa que cal ressaltar i valorar de tant en tant.

Els 26 autors i autores adherits a l'acte han estat Sebastià Alzamora, Enric Vila, Jordi Bilbeny, Salvador Sostres, Bernat Dedéu, Jordi Llavina, Josep Padrals, Joaquim Montclús, Esther Xargay, Jordi Carulla, Carles Hacmor, Marc Gafarot, Jordi Cabré, Miquel de Palol, Josep Miquel Servià, Enric Casasses, Josep Mª Terricabras, Víctor Alexandre, Manel Costa Pau, Alfred Bosch, Jordi Coca, Julià de Jodar, Albert Sánchez Pinyol, Matthew Tree, Sam Abrams i Joan Solà.

Font: Directe!cat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada