28 de febr. 2010

La participació segons el cens de majors de 18 anys es situa en el 41.51%


La Consulta d' avui ha tingut un bon nivell de participació. El 36.09 % dels veïns, d’uns padró ampliat, han volgut exercir el seu dret al vot i s'han acostat al llarg del dia a la llar dels jubilats. S'han emès 332 vots dels quals 308 (92.77%) han estat SI, 14 (4.22%) han estat NO i 10 (3.01%) en blanc. Si és té en compte el cens dels majors de 18 anys i també els vots emesos en aquest col·lectiu la participació s'eleva fins el 41.51%, valor superior a les darreres europees del 2009.En relació a les altres poblacions que també organitzaven avui la mateixa Consulta, Riudecanyes s'ha situat entre aquells que han tingut una participació més alta, en podem estar molt satisfets.

Pel matí la Sra Claudia Zuncheddu , representant del partit RossoMori de Sardenya ha visitat Riudecanyes com a observadora internacional per tal de conèixer els detalls de l’organització de la Consulta. Des de la Plataforma se li han explicat els diferents aspectes tinguts en compte pel bon funcionament del procés i de forma especial tot aquells per garantir el rigor i la solvència democràtica del mateix.

Riudecanyes ha mostrat una vegada més el caràcter actiu davant qualsevol crida a les urnes. La jornada s'ha desenvolupat amb total normalitat, tal i com la Plataforma i totes les entitats adherides volien. Hem donat un bon exemple d'exercici democràtic, civisme i compromís amb el país.

Moltes gràcies de nou a tothom.

1 comentari: